Heb je nog vragen?

Kennisbank

Ik kan mij zo voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt. Om je hierbij te helpen heb ik een aantal veel gestelde vragen samengevat op deze pagina. Zou je nog wat extra verdieping willen? Neem dan gerust contact op. 

Neem de tijd en lees de

Veel gestelde vragen

Wat is een EMB test?

De EMB test is een complementair consult die ervoor zorgt dat ik met een energetische bril naar de cliënt kan kijken. De test bestaat uit vier verschillende onderdelen; een vragenlijst + intake gesprek, de basis hematologie, levend bloedanalyse en bioresonantie. De combinatie van de vragenlijst + intakegesprek en de uitslag van de EMB bloedtest zorgen ervoor dat ik de cliënt kan voorzien van een passend advies aansluitend op zijn of haar hulpvraag.

Wat wordt er getest bij de basis hematologie?

De basis hematologie is onderdeel van de EMB-test. Hierin worden verschillende parameters gemeten die inzicht geven in de samenstelling en de functie van het bloed. Er wordt gekeken naar de rode bloedcellen, de witte bloedcellen en de bloedplaatjes. Deze hebben specifieke taken binnen het menselijk lichaam en de daarbij behorende ideaal waarden.

Hoe lang duurt het voordat de uitslag van de EMB-test binnen is?

Tijdens het intake gesprek wordt via een vingerprik capillair bloed afgenomen. De testkit gaat dezelfde dag nog vóór 17 uur op de bus en wordt gelijk de volgende dag geanalyseerd door het lab. De doorlooptijd voor het ontvangen van de uitslag duurt maximaal 14 dagen. Het bespreken van de uitslag wordt daarom ongeveer na 14 dagen ingepland.

Voor wie is de EMB-test geschikt?

De test is geschikt voor iedereen die openstaat voor complementaire zorg en de motivatie heeft om met zijn of haar gezondheid aan de slag te gaan.

Wordt de EMB-test vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De EMB-test zelf is niet vergoedbaar, maar afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en aanvullende pakketten kan het zijn dat er €30 - €40 per dag vergoed wordt voor de consulten.

Dien ik een EMB-test vaker te laten uitvoeren?

Het is mogelijk om op deze manier je gezondheid verder te monitoren en te optimaliseren. Advies is om minimaal 3 maanden tussen de verschillende testen in te plannen.

Grote verschil tussen verwerkte testen en blije klanten?

Naast mijn eigen praktijk, waar ik cliënten ontvang voor bijvoorbeeld de EMB of ontlastingsonderzoek, ben ik ook werkzaam voor het laboratorium van de EMB. Hiervoor verwerk ik wekelijks testen, hierop is het aantal verwerkte testen gebaseerd. 

Kan ik de EMB-test uitvoeren tijdens zwangerschap of wanneer ik borstvoeding geef?

De test kan ook in deze periode zonder problemen uitgevoerd worden.

Kan de EMB-test ook uitgevoerd worden bij kinderen?

Ja, dit is geen probleem. Afhankelijk van de leeftijd kunnen we er dan voor kiezen om een speekseltest uit te voeren i.p.v. een bloedtest.

Kan ik beter een EMB-test laten uitvoeren dan naar de dokter te gaan?

Nee, het is belangrijk om bij klachten naar de huisarts te gaan. Daarnaast ben ik opgeleid om bij twijfel door te verwijzen naar de huisarts. Wanneer uit de test resultaten komen waaruit twijfel naar voren komt, krijgen wij vanuit de EMB ook advies om door te verwijzen naar de huisarts. De EMB-test is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Wat is een ontlastingsonderzoek?

Tijdens een ontlastingsonderzoek wordt het door een laboratorium gekeken naar het in balans (eubiose) of het uit balans (dysbiose) zijn van het darmmicrobiooom. Afhankelijk van het klachtenbeeld en de hulpvraag van de client kan er gekeken worden naar de verschillende darmmicrobioom-pakketten.

Worden parasieten ook getest in het ontlastingsonderzoek?

Parasieten worden niet meegenomen in het standaard ontlastingsonderzoek, maar kunnen wel los mee getest worden. Hiervoor krijg je dan een ander testmateriaal aangeleverd.

Wanneer ik kies voor het basis pakket kan ik dan later nog uitbreiden?

Ja, wanneer er gekozen wordt voor de Pro Basic en er komen toch opvallende punten naar voren dan is het mogelijk om extra onderzoeken te laten uitvoeren op de ontlasting die al bij het laboratorium aanwezig is. Dit zal altijd in overleg gaan met het laboratorium en de cliënt.

Alleen voor het extra testen op parasieten is een andere testkit nodig en dus een nieuw afname.

Voor wie is een ontlastingsonderzoek geschikt?

Een ontlastingsonderzoek is geschikt voor iedereen die op dit moment buikklachten heeft en wil laten bepalen waardoor deze buikklachten veroorzaakt worden. Daarnaast is het wel belangrijk dat de client ook gemotiveerd is om aan zijn of haar gezondheid te gaan werken.

Wordt ontlastingsonderzoek vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, het ontlastingsonderzoek zelf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en aanvullende verzekering is het mogelijk dat er €30 - €40 per consult vergoed wordt.

Dien ik een ontlastingsonderzoek vaker te laten uitvoeren?

Het is mogelijk om een serie van drie pro dysbiose test uit te voeren. Deze kunnen de ontwikkeling van de balans van het darmmicrobioom over een bepaalde periode inzichtelijk maken. Dit is mogelijk, maar is niet altijd noodzakelijk. Hoe jij je voelt vertelt uiteindelijk heel veel over je darmmicrobioom. Wanneer in alle opzichten het goed gaat is het niet zo zeer noodzakelijk om te hertesten.

Kan een ontlastingsonderzoek ook bij kinderen?

Ja dat kan zeker. Hiervoor is een specifiek onderzoek voor zuigelingen of kinderen. Deze worden vaak ingezet bij kinderen met koliek of eczeem.

Wat wordt er bedoeld met inclusief 2x darmgerelateerde aandoeningen?

Vanuit de wetenschap is gebleken dat bepaald microbioom ervoor kan zorgen dat er een grotere ‘kans’ bestaat op specifieke aandoeningen. Aandoeningen zoals ADHD, astma, depressie etc. Het hebben van dit microbioom betekend niet dat je deze aandoening hebt, maar dat er een kans bestaat dat bijvoorbeeld de symptomen gelinkt kunnen zijn aan het microbioom.

Tenslotte sturen de darmen meer signalen naar de hersenen, dan de hersenen naar de darmen.