Welkom!

Sandra van der Molen
Orthomoleculair therapeut in Heerenveen

Ben je ook toe aan een nieuwe gezonde stap? Nieuwsgiering naar orthomoleculaire therapie? Ontdek orthomoleculaire therapie bij mij in de praktijk in Heerenveen. Ik ondersteun je graag bij je gezondheidsvragen. 

 

Orthomoleculaire Therapie

Het Pad naar Optimale Gezondheid

Orthomoleculaire therapie is een holistische benadering van gezondheidszorg die streeft naar het bereiken en behouden van optimale gezondheid door middel van de juiste voeding en voedingssupplementen. Het woord ‘orthomoleculair’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘othos’, was ‘juist’ of ‘gezond’ betekend, en ‘moleculair’, wat verwijst naar de moleculen waar ons lichaam uit opgebouwd zijn. 

De achterliggende gedachte van orthomoleculaire therapie is eenvoudig: het lichaam heeft specifieke voedingsstoffen nodig om goed te functioneren, en een gebrek aan deze voedingsstoffen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Ik richt mij daarom ook op het identificeren en corrigeren van voedingstekorten en disbalans in het lichaam op de natuurlijke genezingsprocessen te ondersteunen. 

Zoals Oersterk coach en opleider Richard de Leth duidelijk schrijft: ‘Een open deur intrappen: vanuit evolutionair perspectief kan een tekort aan bijvoorbeeld omega 3-vetzuren (zeevoedsel), vitamine D3 (zonlicht) of magnesium (plantaardig voedsel) tot klachten leiden. Vanuit de evolutie kunnen we nooit een tekort hebben aan cholesterolverlager, een bloeddrukverlager of een pijnstiller’.

De kernprincipes die ik hanteer in mijn praktijk zijn als volgt:
  1. Individuele aanpak: Geen twee personen zijn hetzelfde. Ik beoordeel jouw unieke behoefte en stel een advies op dat hierop aan sluit. 
  2. Voeding als medicijn:voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Het inzetten van voedingssupplementen werkt niet als er niet naar het voedingspatroon gekeken wordt. Voeding is en blijft de basis. 
  3. Suppletie: Het inzetten van voedingssupplementen doen we om voedingstekorten aan te vullen en het lichaam te ondersteunen bij herstel naar evenwicht. 
  4. Preventie: Orthomoleculaire therapie richt zich niet alleen op het behandelen van ziekten, maar ook het het voorkomen hiervan door het bevorderen van een optimale gezondheid en balans. 

Orthomoleculaire therapie kan op heel veel vlakken ingezet worden, hieronder vallen bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, immuunstoornissen, chronische vermoeidheid, stress en vruchtbaarheidsproblematiek. Het doel is altijd om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen, namelijk het zelfhelend vermogen. 

Boek een gratis kennismaking!

Streef jij naar een gezonder, vitaler leven en ben je geïnteresseerd in een op maat gemaakt plan voor jou? Plan dan via mijn online agenda een kennismakings- of intakegesprek in. Ontdek hoe orthomoleculaire therapie jou kan helpen je gezondheidsdoelen te bereiken!